Jatkamme vesihuoltotöitä Mannerheimintien risteyksessä

10.3.2023

Kuluneella viikolla olemme tehneet vesihuoltotöitä sekä louhintaa Koroistentiellä. Nauvontiellä olemme jatkaneet paalulaatoitusta. Paalulaattaa tarvitaan pehmeän maapohjan vuoksi, jotta katu pysyy jatkossakin notkahtamatta varikolle kulkevien ratikoiden alla.

Korppaanmäentiellä puolestaan olemme tehneet kaapeliputkituksia operaattoreita, liikennevaloja sekä valaistuksia varten. Myös vanhojen kiskojen purkaminen on Korppaanmäentiellä loppusuoralla.

13.3. alkavalla viikolla aloitamme kaivamisen Mannerheimintiellä, jotta pääsemme jatkamaan risteysalueen vesihuoltotöitä. Aiemmin olemme tehneet risteysalueella vesihuoltoa viemäreiden ja hulevesien osalta. Nyt töitä jatketaan eri sijainnissa pohjoiseen päin ja poikittain Mannerheimintien suuntaan nähden myös vesijohtojen ja hulevesien osalta. Kaivaminen vaikuttaa Mannerheimintien liikenteeseen sekä liikkumiseen alueella.

“Ajokaistat pysyvät vesihuoltotöiden aikana ennallaan, mutta autoilijoiden on syytä kiinnittää erityistä huomiota nopeusrajoituksiin. Tietyöalueen nopeusrajoitus on 30 km/h”, muistuttaa vastaava työnjohtaja Aleksi Aaltonen VM Suomalainen Oy:stä.

Tulevina kuukausina kallion louhinta aiheuttaa päiväsaikaan melua alueella. Louhittaessa kallioon porataan, jonka jälkeen kiviaines räjäytetään. Seuraavien kahden kuukauden aikana melua aiheuttavat myös ponttaustyö ja rammerointi.


Yli puolet vesihuoltolinjoista valmiina

Työt ovat edenneet aikataulun ja suunnitelmien mukaisesti ilman suurempia kommelluksia. Eniten olemme saaneet aikaiseksi vesihuoltolinjojen saralla, joita saimme edistettyä tammikuusta jopa 30 prosenttia. Vesihuollon osalta ollaankin jo hyvän matkaa yli puolen välin.

Louhinnoista olemme tehneet puolet, samoin operaattoritöistä. Raitiotiekiskoja olemme tehneet mahdollisuuksien mukaan, mutta varsinaiset kiskotyöt aloitamme vasta säiden lämpenemisen myötä. Kiskotöistä olemme saaneet tehtyä 15 prosenttia.

Kiviainesta louhimme kaikkiaan 1 500 kiintokuutiometriä (m3ktr), vesihuoltolinjoja uusimme 600 metriä ja uusia raitiotiekiskoja rakennamme 1,5 kilometriä. Uusia pintarakenteita rakennamme tuhannen katumetrin matkalle. Maan alla uusimme vesihuoltolinjaston lisäksi operaattoreiden infraa, kunnallistekniikkaa, kaapeleita ja kaukolämpöyhteyksiä.


Kiertoreitit jalankulkijoille ja pyöräilijöille

Jalankulku ja pyöräily on kielletty Koroistentien ja Mannerheimintien risteyksestä Koroistentien suuntaan. Ohjaamme jalankulkijat kiertoreitille, joka kulkee alla olevan kartan mukaisesti Mannerheimintieltä puiston halki Koroistentielle.

Jalankulku Mannerheimintieltä Koroistentielle ja toiseen suuntaan käy parhaiten kartan kiertoreittiä pitkin.

Jalankulkijat ja pyöräilijät pääsevät jatkamaan Mannerheimintietä Koroistentien risteysalueelta suojateiden yli. 

Liikennejärjestelyt ovat voimassa toistaiseksi. Nopeusrajoitus työmaa-alueella on 30 kilometriä tunnissa. Kävelijöitä ja pyöräilijöitä pyydetään noudattamaan erityistä tarkkaavaisuutta työmaa-alueiden läheisyydessä.


Ruskeasuon katutyöt

Ruskeasuon katutöissä rakennetaan uusi raideyhteys Ruskeasuon tulevalle raitiovaunu- ja bussivarikolle. Uusi raitiotie kulkee Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Samalla Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue uudistuu kokonaisuudessaan.

Samassa urakassa Korppaanmäentie peruskorjataan. Kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista. Lisäksi Korppaanmäentien ensimmäinen raitiovaunupysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle.