Maanrakentajat lumitöissä

16.12.2022

Kunnon talvi saapui Helsinkiin. Hiihtäjät riemuitsevat, mutta runsas lumentulo ja kovat pakkaset hidastavat hieman työtämme. Kuluneella viikolla aikaa on mennyt myös lunta luodessa. Kiskojen rakentaminen jatkuu todennäköisesti vasta keväällä säiden lauhtuessa.

Jatkamme vesihuoltolinjojen rakentamista Korppaanmäentiellä ja Mannerheimintien kupeessa. Työalue Mannerheimintiellä laajenee vuodenvaihteen jälkeen.

Pakkanen jämäköittää kaivantoja

Kylmästä ilmasta on joissakin työvaiheissa myös hyötyä! Syvissä kaivannoissa maan alla työskennellessä on nimittäin eduksi, että maa jäätyy, jolloin kaivannot pysyvät paremmin kasassa maan kovettuessa. Työmme tapahtuu isolta osin kaivannoissa.

Nauvontiellä laudoitamme meluseinää ja kiilaamme, eli louhimme kalliota ilman räjäytyksiä. Kiilaaminen on paras tapa louhia silloin, kun ollaan hyvin lähellä rakennuksia. Louhinta on välttämätöntä, jotta kaikki tarvittavat putket, kaapelit ja johdot mahtuvat maan alle. Asennamme kaapeliputkia Nauvontien meluseinän lähettyvillä.

Työmaa hiljenee jouluksi

Teemme jouluun asti töitä tavalliseen tapaan, mutta 23.12. työmaamme hiljenee. Annamme lähialueen asukkaille joulurauhan, ja vietämme itsekin lomaa välipäivät. Jatkamme katujen rakentamista jälleen maanantaina 2.1. Kiitämme jo nyt saamastamme rakentavasta palautteesta!


Ruskeasuon katutyöt

Ruskeasuon katutöissä rakennetaan uusi raideyhteys Ruskeasuon tulevalle raitiovaunu- ja bussivarikolle. Uusi raitiotie kulkee Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Samalla Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue uudistuu kokonaisuudessaan.

Samassa urakassa Korppaanmäentie peruskorjataan. Kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista. Lisäksi Korppaanmäentien ensimmäinen raitiovaunupysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle.