Mannerheimintien kiertoliittymä avattiin liikenteelle sujuvasti

09.09.2022 12:00

Maanantain ja tiistain välisenä yönä 5.-6.9. Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteyksessä liikenteelle avattu kiertoliittymä on lähtenyt vetämään liikennettä hyvin. Vahinkoja ei risteyksessä ole sattunut ja liikenne sujuu.

Olemme kuitenkin saaneet palautetta tiellä liikkujilta, ettei asetettua 30 km/h nopeusrajoitusta ole noudatettu. Liian suuret tilannenopeudet ovat aiheuttaneet vaaratilanteita ja vaikeuttaneet risteäviltä kaduilta saapuvan liikenteen liittymistä Mannerheimintielle tai kulkua sen yli. Kehotammekin alueella liikkuvia noudattamaan varovaisuutta ja nopeusrajoituksia. Tarvittaessa poliisi tulee valvomaan liikennettä alueella.

Mannerheimintien kiertoliittymässä ajetaan normaalin kiertoliittymän tavoin. Kiertoliittymään saapuvat väistävät siellä jo ajavia, ja liittymästä poistuttaessa vilkutetaan oikealle. Liittymästä poistuva väistää suojatiellä olevia jalankulkijoita.

Pintarakenteita puretaan

Maanantaina 5.9. aloitettiin urakka-alueella pintarakenteiden purkaminen. Korppaanmäentiellä aloitettiin myös väliaikaisten vedensyöttöjen rakentaminen. Korvaava vedensyöttö rakennetaan, jotta saadaan uusittava vesijohto pois käytöstä ja uusi vesijohto tilalle. Nauvontiellä puretaan pintarakenteita ja leikataan tulevan meluseinän pohjia.Työt jatkuvat ensi viikolla.

Pintarakenteiden ja kiskojen purkamisessa käytetään tarvittaessa rammeria eli hydraulivasaraa. Rammeroinnista aiheutuu melua lähiympäristölle. Alueen kiinteistöihin on jaettu melutiedote. Pahoittelemme töistä aiheutuvaa häiriötä.

Autoilijoita jalkakäytävällä

Saimme palautetta, että työmaa-alueen sulkemisen myötä autoilijat olivat liikkuneet Tilkankadulla jalkakäytävällä. Autoilu pyöräilyn ja jalankulun väylillä on ehdottomasti kiellettyä ja aiheuttaa vaaratilanteita.

Valitettavasti emme voi sulkea jalkakäytäviä raskailla betoniesteillä, koska pelastuslaitoksen on päästävä alueelle tilanteen niin vaatiessa. Pyöräilyn ja jalankulun väylät turvataan aitaamalla niin, etteivät autot pääse jalkakäytävälle. Poliisia on informoitu asiasta ja rikkeisiin tullaan puuttumaan jatkossa.

Ruskeasuon katutyöt

Ruskeasuon katutöissä rakennetaan uusi raideyhteys Ruskeasuon tulevalle raitiovaunu- ja bussivarikolle. Uusi raitiotie kulkee Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Samalla Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue uudistuu kokonaisuudessaan.

Samassa urakassa Korppaanmäentie peruskorjataan. Kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista. Lisäksi Korppaanmäentien ensimmäinen raitiovaunupysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle.