Meluaidan perustukset tekeillä

21.10.2022 13:00

Meluaidan perustukset tekeillä

Nauvontiellä rakennetaan tukimuuria, joka toimii melunsuoja-aitana Ruskeasuon siirtolapuutarhan suuntaan, kun raitioliikenne kulkee valmiilla katuosuudella. Tällä hetkellä tehdään tukimuurin muotteja ja raudoituksia. Osassa tukimuuria on valettu jo anturat. Marraskuun alkupuolella meluaita alkaa hahmottua ohikulkijoillekin, kun päästään nostamaan seinäelementtejä paikoilleen.


Vesihuolto uudistuu

Vesihuoltotyöt jatkuvat Korppaanmäentiellä. Tällä hetkellä työskennellään Kemiönkujan risteysalueella. Osana kunnallistekniikan parantamista Ruskeasuon katu-urakassa vesihuoltoa uusitaan noin 600 metrin matkalla. Samalla parannetaan Helsingin vesihuoltopalveluiden toimintavarmuutta muun muassa saneeraamalla olemassa olevia verkostoja katurakennustöiden yhteydessä.

Kaapeliputkitöitä Mannerheimintiellä

Mannerheimintiellä kaivetaan tulevan ratikan kaapeliputkia. Kaapeliputkityöt valmistuvat ensi viikolla, minkä jälkeen aloitetaan kiskojen rakentaminen Mannerheimintien liikenteeltä suljetulla osuudella. Kiskotöillä ei tässä vaiheessa ole vaikutuksia alueen liikenteeseen.


Valvoja varmistaa, että kaikki menee sovitusti

Ruskeasuon katu-urakan valvojana toimii Ahma insinöörien Seppo Kaunisto, jolla on kokemusta infratyömaiden valvonnasta 2000-luvun alusta saakka. Hän mainitsee monien isojen hankkeiden joukosta Kauppakeskus Isoa Omenaa ympäröivät kadut sekä Kehänradan ja Oikoradan rakentamisen. Tällä hetkellä hänen päivänsä täyttyvät kolmen Helsingin kaupungin katutyömaan valvonnasta.

Hän käy valvomillaan työmailla lähes päivittäin. Hän tarkastelee siellä muun muassa liikennejärjestelyjä, työturvallisuuden toteutumista sekä käytettävien materiaalien laadukkuutta ja työmenetelmiä.

– Työni tähtää siihen, että lopputuotteesta tulee laadukas. Autan osaltani urakoitsijaa tavoittamaan sen, mitä sopimuksissa on sovittu ja suunnitelmissa suunniteltu.

Monipuolista työtä

Kaunisto pitää työssään sen monipuolisuudesta ja vaihtelevuudesta.

– Välillä teen työtä toimistolla ja välillä olen ulkotöissä. Myös kohteet vaihtuvat, eikä mikään niistä ole samanlainen.

Ruskeasuon urakan erityispiirteeksi Kaunisto nostaa Mannerheimintien osuuden, jolle tulee jopa viisi metriä syviä kaivantoja. Tämän osuuden rakentaminen alkaa marraskuun puolivälissä.

Valvoja on osa joukkuetta, jonka yhteispeli vie urakan maaliinsa laadukkaasti ja aikataulussaan.


Ruskeasuon katutyöt

Ruskeasuon katutöissä rakennetaan uusi raideyhteys Ruskeasuon tulevalle raitiovaunu- ja bussivarikolle. Uusi raitiotie kulkee Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Samalla Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue uudistuu kokonaisuudessaan.

Samassa urakassa Korppaanmäentie peruskorjataan. Kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista. Lisäksi Korppaanmäentien ensimmäinen raitiovaunupysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle.