Porapaalutus alkaa Nauvontiellä

16.09.2022 15:00

Maanantaina 19.9. aloitetaan porapaalutustöiden valmistelut Ruskeasuon katutöiden urakassa. Porapaalutuksessa teräksinen maaputki viedään maakerrosten läpi haluttuun kalliosyvyyteen. Teräsputki toimii porausputkena porauksen aikana sekä valmiissa paalussa kantavana rakenteena. Maanantaina tehtävien valmistelujen jälkeen päästään Nauvontiellä poraamaan paaluja viimeistään tiistaina.Tärkeä työvaihe aiheuttaa melua ympäristöön. Pahoittelemme aiheutuvaa häiriötä.

pintamaan_poistoa_Nauvontiella_15092022

Kiskoja puretaan Mannerheimintiellä

Työt jatkuvat koko urakka-alueella; Korppaanmäentiellä puretaan pintarakenteita, Ruskeasuon Teboilin alueella tehdään kaapeleiden kaivuuta ja Mannerheimintiellä ollaan päästy jo poistamaan vanhoja kiskorakenteita. Hulevesilinjoja päästään kaivamaan ensi viikolla, ja parin viikon päästä tehdään kesävesiliitoksia.

Mannerheimintien_ratakiskon_poistoa_15092022

Liikenne sujuu urakka-alueella

Työmaan toiminta on lähtenyt rullaamaan suunnitellusti. Hienoisen alkuhämmennyksen jälkeen on myös liikenne lähtenyt soljumaan hyvin. Autoja ei ole enää jalkakäytävillä näkynyt, lisäsimme kevyttä aitausta kriittisiin paikkoihin ja kiertoreitit ovat löytyneet. Olemme saaneet myös positiivista palautetta, ettei työmaasta ole aiheutunut melua edes etätyöläisille. Ensi viikolla on kuitenkin luvassa myös hieman meluavampaa työvaihetta, mistä pahoittelut jo ennakkoon.

ruskeasuonkatutyot

Ruskeasuon katutyöt

Ruskeasuon katutöissä rakennetaan uusi raideyhteys Ruskeasuon tulevalle raitiovaunu- ja bussivarikolle. Uusi raitiotie kulkee Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Samalla Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue uudistuu kokonaisuudessaan.

Samassa urakassa Korppaanmäentie peruskorjataan. Kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista. Lisäksi Korppaanmäentien ensimmäinen raitiovaunupysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle.