Logo sininen

30.08.2022 12:30

Ruskeasuon katu-urakka vaikuttaa alueella liikkumiseen torstaista 1.9. alkaen. Tilapäiset liikennejärjestelyt koskevat maanantaista 5.9. alkavasta viikosta lähtien koko hankealuetta. Muutoksia on luvassa sekä Mannerheimintien ylittäjille että Nauvontiellä, Koroistentiellä ja Korppaanmäellä liikkuville. Liikennejärjestelyt muuttuvat urakan edetessä, mutta vaikutukset liikkumiseen jatkuvat koko urakka-alueella vuoden 2023 loppuun saakka.  

Ruskeasuon liikennejärjestelyt.

Tilapäiset liikennejärjestelyt ja kiertoreitit

Mannerheimintielle, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteykseen rakennetaan tilapäinen liikenneympyrä. Suojatie poistuu käytöstä, ja pyöräily- ja jalankulkuliikenne ohjataan hankkeen ajaksi kulkemaan Mannerheimintie alikulkutunnelin kautta. Alikulkutunneli on risteyksen pohjoispuolella.  

Korppaanmäentiellä urakka-alue ulottuu Mannerheimintien risteyksestä Kytösuonkujan risteykseen. Urakan aikana läpikulku Korppaanmäentien kautta onnistuu vain pyörällä tai jalan, sillä kadun Paimionkujan ja Tilkankadun välinen osuus suljetaan moottoriajoneuvoliikenteeltä. Urakan aikana kulku Korppaanmäentielle tapahtuu etupäässä Vihdintien suunnasta. Poikkeus on kuitenkin Korppaanmäentien alkuosuus Mannerheimintien suunnasta, sillä kulku Kemiönkujalle ja Paimionkujalle säilyy myös moottoriajoneuvoilla. Lisäksi urakka-alueen kiinteistöihin pääsee moottoriajoneuvoilla.  

Nauvontien urakka-alue lähtee Koroistentien risteyksestä ja ulottuu hieman siirtolapuutarha-alueen kulmaa pidemmälle. Nauvontie suljetaan urakan ajaksi kaikelta läpikulkevalta liikenteeltä. Urakan aikana sekä moottoriajoneuvoliikenteen että pyöräilijöiden ja kävelijöiden kiertoreitti kulkee Mannerheimintien kautta. Kulku Nauvontielle sujuu Ruskontien kautta. Kuitenkin tonteille ja siirtolapuutarhaan pääsee tarvittaessa myös Koroistentien suunnasta.  

Kiertoreitit ja muut tilapäiset järjestelyt merkitään maastoon mahdollisimman selkeästi. Opastaulujen määrään ja selkeyteen kiinnitetään erityistä huomiota.

Urakka alkaa liikennejärjestelyiden ohella puiden poistolla

Urakka alkoi 17. elokuuta raitioteiden ajolankojen poistolla. Työt jatkuvat puiden poistolla Koroistentiellä ja Nauvontiellä perjantaina 2.9. Kaikkiaan puita poistetaan arviolta 20 kappaletta. Tilalle istutetaan uusia puita urakan valmistuessa.  

Liikenne saattaa ruuhkautua koko urakan ajan, joten matkantekoon on suositeltavaa varata aiempaa enemmän aikaa. Matkat kannattaa mahdollisuuksien mukaan ajoittaa pahimpien ruuhka-aikojen ulkopuolelle. 

Katutyö vaikuttaa monin tavoin liikenteeseen, ja liikennejärjestelyt muuttuvat urakan edetessä. Urakoitsija VM Suomalainen Oy päivittää työmaan uusimmat liikennejärjestelyt sekä muut ajankohtaiset kuulumiset urakan verkkosivuille: vmsuomalainen.fi/hankkeet/ruskeasuonkatutyot. 

Vastaavat tiedot saa myös tilaamalla itselleen hankkeen uutiskirjeen. Sen saa sähköpostiinsa, kun jättää yhteystietonsa osoitteeseen:  https://sitowise-oy-lv.creamailer.fi/survey/oe0aukcyoysqc