Sörnäisten metroaseman remontti alkaa

Helsingin kaupungin liikennelaitos HKL aloittaa Sörnäisten metroaseman lippuhallin perusparannustyöt tällä viikolla. Metroasema on matkustajien käytössä koko remontin ajan ja informoimme alueen asukkaita ja liikkeenharjoittajia liikkumiseen vaikuttavista tekijöistä sähköisillä asukaskirjeillä koko rakennusajan.

Remontissa metroaseman katu- ja lippuhallitason tilat peruskorjataan kokonaisuudessaan. Lippuhallissa uusitaan liiketilat, yleisökäytävän ja porraskäytävien pintarakenteet ja varusteet sekä valaistus.

Metroaseman energiatehokkuus paranee, kun rakenteiden lämmöneristystä parannetaan ja talotekniikkaa uusitaan.

Metroaseman A-sisäänkäynti Vaasanpuistikossa puretaan osittain ja uusitaan lasirakenteisena. G- ja E-sisäänkäyntien kaiteet ja pintarakenteet uusitaan. Vaasanpuistikon B-sisäänkäynnillä uusitaan kaksi hissiä. Lisäksi Vaasanpuistikon aukiolla rakennetaan uusi lippuhallin kannen vesieristys ja paineentasauskuilun julkisivuverhous. Metroaseman yleisöopasteet uusitaan.

Lippuhallin perusparannustyöt tehdään vaiheittain niin, että asema on matkustajien käytössä koko remontin ajan. Töiden ajan lippuhallissa on väliaikaisia kulkujärjestelyjä, ja osa käytävästä on kerrallaan matkustajien käytössä. Metroaseman viidestä sisäänkäynnistä neljä on aina käytössä, samoin toinen hisseistä.

Peruskorjaus toteutetaan esteettömyyden periaatteita noudattaen ja lippuhallitason lattialaatoitukseen asennetaan näkövammaisten opasteet. A- ja B-sisäänkäynneille asennetaan äänimajakat.

Arvioidun aikataulun mukaan perusparannustyöt valmistuvat keväällä 2023.

Hankkeen pääurakoitsijana toimii infrarakentaja VM Suomalainen Oy.

Rakennustöiden vaikutus metron sisäänkäynteihin

  • C-sisäänkäynti suljetaan 11.8.2021 ja avataan 31.3.2022. C-sisäänkäynti sijaitsee Savate Club-kamppailusalin vieressä.
  • E-sisäänkäynti suljetaan 1.4.2022 ja avataan myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. E-sisäänkäynti sijaitsee ravintolan Kolme Kaisaa edessä.
  • A ja G suljetaan syksyllä 2022 myöhemmin ilmoitettavana ajankohtana. A-sisäänkäynti sijaitsee Vaasanaukiolla ja G-sisäänkäynti oluthuone William K:n edessä.

Rakennustöiden vaikutus liikenteeseen

Helsingin karttapalvelu, muokkaukset VM Suomalainen
  • Vaasanpuistikon aidatun työmaan ympärillä (punainen alue) pääsee edelleen liikkumaan Pengerpolkua ja Vaasanpolkua pitkin katujen pysyessä auki. Työmaaliikenne etenee Kinaportinkadun kautta kahdelle työmaaportille, joista toinen avautuu Kinaporinkadun ja Vaasankadun kulmaan sekä toinen Vaasanpolulle. Työmaaliikennettä tulee varoa.
  • Metrohallin edestä Helsinginkadulla pääsee kulkemaan raskasesteiden suojaamana, tämän erottaessa jalankulkijat ajoradasta.
  • Yleisöä pyydetään seuraamaan työmaaopasteita.