Rakentamiskuva

Yritysesittely

VM Suomalainen Oy on vuonna 1980 perustettu vakavarainen infrarakentamiseen keskittynyt yritys. Yrityksellä on pitkät perinteet sillanrankentamisessa ja vuoden 2017 alusta omistuspohjan muutoksen myötä se laajensi toimintaansa kohti monipuolisempaa infraurakointia. VM Suomalaisen omistaa kokonaisuudessaan yrityksen työntekijät. Yritys tarjoaa palveluitaan sekä pääurakka- että aliurakkapohjaisesti. Keskeisimmät asiakkaat ovat julkiset tilaajat, kuten kunnat, kaupungit, ELY-keskukset ja rakennusliikkeet. Projektit hoidetaan pääosin omalla henkilöstöllä ja kalustolla, mutta laaja yhteistyöverkosto täydentää osaamista tarvittaessa. Yrityksen tavoitteena on tarjota ensiluokkaisia infrapalveluita tilaajilleen yhteistyökykyisessä hengessä.

Lyhyt historiikki

Veli Matti Suomalainen perustaa Insinööritoimisto V. Matti Suomalainen Ky:n 1980.
Yritys muutetaan osakeyhtiöksi, Insinööritoimisto V. Matti Suomalainen Oy:ksi, vuonna 1993.
Markku Laaksonen jatkaa yrityksen toimintaa, yrityksen nimi vaihtuu Insinööritoimisto VM Suomalainen Oy:ksi vuonna 2008.
Laaksonen myy yrityksen nykyisille omistajille ja nimi vaihdetaan VM Suomalainen Oy:ksi vuoden 2017 alkupuolella.

Laatu

Yrityksen toiminta on sertifioitu yritys- ja projektitasolla Rakentamisen Laatu RALA Ry:n toimesta. RALA-sertifikaatti kattaa seuraavat toimialat:

  • Tiet, kadut ja kunnallistekniikka
  • Sillanrakentamisen pääurakointi
  • Vaativat pohjarakennustyöt
  • Keskisuuret tai vaativat siltaurakat (R2)
  • Suuret ja vaativat sillankorjausurakat (K1)
  • Siltojen kermieristykset
  • Siltojen epoksitiivistys
  • Ympäristörakentaminen

Ympäristö

Yrityksellä on Rakentamisen Laatu RALA Ry:n sertifoima ympäristöjärjestelmä. Yrityksen kaikki käyttämä sähköenergia on uusiutuvaa. Kalusto on modernia, huollettua ja yrityksellä on mahdollisuus osallistua tarjouskilpailuihin, joissa edellytyksenä ovat tiukat Stage- ja EURO-päästöluokat. Yritys seuraa aktiviisesti alan ympäristötrendejä mm. sähköisten kaluston näkökulmasta.

Kalusto

Yrityksen kalusto on huollettua ja modernia. Kalusto koostuu tela- ja pyöräalustaisista kaivinkoneista, pyöräkuormaajista, kuorma-autoista ja monipuolisesta pienkalustosta. Suuremman kokoluokan kaivinkoneet ovat varustettu 3D-koneohjausjärjestelmillä. Pienkalustoon lukeutuvat eri kokoluokkien maantiivistäjät, mittausvälineet, pakettiautot yms.

Yrityksen kaivinkoneet ovat vähintään Stage 4 päästöluokkaisia ja kuorma-autot ovat viimeisintä EURO 6 - päästöluokkaa. Yrityksellä on lisäksi täyssähköisiä pyöräkuormaajia.

Talous

Yrityksen liikevaihto kasvoi huomattavasti vuoden 2020 tilikaudella. Yrityksen taloudellinen päätavoite on kannattava orgaaninen kasvu. Alla olevassa graafissa esitetään yrityksen liikevaihto ja liiketulos miljoonissa euroissa.


Henkilöstö

Hallinto 2
Tekniset toimihenkilöt 12
Työntekijät 35
Yhteensä 49 kaudella 2020

Henkilöstöryhmien kuvaukset

Hallinnon tehtävänä on pyörittää yrityksen yleisiä toimintoja, kuten kirjanpitoa sekä osto- ja myyntireskontraa.

Teknisiin toimihenkilöihin lukeutuvat henkilöt vastaavat työmaiden työnjohdosta, mittauksesta, tarjouslaskennasta ja projektien läpiviennistä. Toimihenkilöt ovat insinöörejä ja rakennusmestareita. Henkilöiltä löytyvät vaadittavat pätevyydet, kuten esimerkiksi uudis- ja korjausbetonirakenteiden pätevyydet.

Yrityksen palveluksessa toimii oman alansa huippuosaajat. Työntekijöiden tehtävänimikkeitä ovat esimerkiksi kaivinkoneenkuljettaja, putkiasentaja, sillanrakentaja ja kiviasentaja. Työntekijöiltä löytyy tyypillisimmät pätevyyskortit, kuten tieturva-, PKS-katutyö- ja vesityökortit.Yhteys

Nuolitie 10, 01740 Vantaa
toimisto@vmsuomalainen.fi
www.vmsuomalainen.fi