Mannerheimintien peruskorjaus eli Manskun katutyöt

Manskun katutyöt korjaa Helsingin pääkadun Mannerheimintien ydinkeskustan Postikadulta aina Taka-Töölöön Reijolankadulle. Mannerheimintietä ja sen poikkikatuja peruskorjataan pinnan alta ja päältä kahdessa vaiheessa keväästä 2023 loppuvuoteen 2025.

Uusimme satavuotiaan kunnallistekniikan, raitiotiekiskot, kävely- ja pyöräteitä, ajoratoja, Baanan ylittävän sillan, Mannerheimin patsaan ympäristön sekä rakennamme yksisuuntaiset pyöräväylät ja lisää kuormaus- ja pysäköintipaikkoja sivukaduille.

Remontti parantaa Helsingin pääkatua. Jatkossa Mannerheimintiellä on entistä mukavampaa kulkea niin kävellen, pyöräillen, pyörätuolilla, joukkoliikenteellä kuin autollakin.

Mitä korjaamme?

Peruskorjauksessa uusitaan kadun alla oleva satavuotias kunnallistekniikka, eli vesihuollon putkistot, kaukolämpö- ja kaukojäähdytysputkistoja sekä sähkö- ja telekaapeleita.

Myös kadun pintarakenteet, asfaltit, kiveykset, kaivot sekä valaistus, pylväät, liikennevalot, opasteportaalit ja liikennemerkit uusitaan. Kävely- ja pyöräteitä sekä ajoratoja uusitaan ja kadulle asennetaan uudet raitiotiekiskot sähköistyksineen. Kadun nykyiset puurivit uusitaan kantavalle kasvualustalle.

Työmaa ulottuu myös osalle Mannerheimintien poikkikaduista.

Urakan vaiheet

Työtä tehdään kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa vuosien 2023–2024 aikana remontoidaan eteläisempi Postikadun ja Runeberginkadun välinen osuus.

Lisäksi syksyllä 2023 aletaan valmistella syksyllä 2024 käynnistyvää Mannerheimintien peruskorjauksen toista vaihetta uusimalla Runeberginkadun ja Reijolankadun välisten sivukatujen vesihuolto ja muu kunnallistekniikka.

Toisessa vaiheessa peruskorjataan Mannerheimintie Oopperalta Reijolankadulle. Työmaa siirtyy Runeberginkadun ja Reijolankadun väliselle osuudelle vuosina 2024–2025, kun kadun eteläosa on valmis liikenteelle.

Katutyön vaikutukset

Katutyö aiheuttaa häiriötä, kuten melua ja pölyä, ruuhkia ja vaihtuvia kulkureittejä. Muuttuvista liikennejärjestelyistä kerrotaan tarkemmin töiden edetessä työmaan viestintäkanavissa. Kulkureitit opastetaan maastossa ja kiinteistöihin säilyy pääsy koko remontin ajan.

Kovaäänisimmät työt teemme pääsääntöisesti arkisin klo 7–22 välisenä aikana.

» Lue lisää Manskun katutöistä ja katso ajankohtaiset vaikutukset työmaan verkkosivuilta osoitteesta www.manskunkatutyöt.fi

TYÖMAAN YHTEYSTIEDOT

Vastaava työnjohtaja Ville Piironen
:Sähköposti työmaalle: info@manskunkatutyot.fi
Puhelin työmaalle 044 744 8165
Työmaan verkkosivut: www.manskunkatutyöt.fi
Seuraa Manskun katutöitä Facebookissa » www.facebook.com/uusimannerheimintie »