Logo sininen

13.1.2023

Työmme painottuvat yhä enemmän Mannerheimintien ja Korppaanmäentien risteysalueelle. Aloitimme tällä viikolla vesihuollon uusimisen ja kaapelien siirron.

Oheinen kartta havainnollistaa, miten työvaihe vaikuttaa alueella liikkumiseen. Näkyvin muutos on, että tilapäinen kiertoliittymä on poistettu.

Muutoksen myötä pohjoisesta Mannerheimintietä saapuvien tulee kiertää Kiskontien kautta päästäkseen Koroistentielle. Katso kartta kiertoteistä.

Korppaanmäentieltä ei pääse nyt Mannerheimintien yli Koroistentielle, eikä kääntymään pohjoiseen. Koroistenteille pääsee Kiskontien kautta ja pohjoiseen tekemällä u-käännöksen Kiskontien risteyksessä.

Koroistentien suunnasta pääsee normaalisti molempiin suuntiin Mannerheimintietä. Pahoittelemme töiden aiheuttamaa häiriötä liikkumiselle.

Nauvontiellä tehdään pieniä liikennejärjestelyjä työmaan tarpeiden mukaisesti tiistaina 17.1. Nauvontie on edelleen suljettu läpiajoliikenteeltä.

Puhdasta vettä jatkossakin

Nyt käynnistynyt työvaihe on urakan haastavin, sillä se edellyttää jopa viisi metriä syviä kaivantoja vilkkaasti liikennöidyllä alueella. Syviä kaivantoja tarvitaan vesihuollon töitä ja kaapeleiden siirtoja varten. Näin varmistamme, että alueen kiinteistöt saavat puhdasta vettä jatkossakin katkoitta.  

“Vesihuollon uudistaminen on tärkeää, sillä toimiva ja nykyaikainen vesihuolto takaa häiriöttömän toiminnan”, projektijohtaja Antti-Juhani Lehtinen kaupunkiympäristön toimialalta kertoo.

Putkittajan kello soi viideltä aamulla

Uusimme urakassa suuren määrän maan alla kulkevia vesi-, viemäri- ja hulevesiputkia sekä kaapeleita. Forssan ammattiopistosta putkiasentajaksi valmistunut Juuso Liesegang herää uuteen työpäivään kello 5 aamulla.

– Aloitin työt VM Suomalaisella alle vuosi sitten, ja olen ollut Ruskeasuon työmaalla putkitushommissa nyt kuukauden.

Haastava paikka työskennellä

Katutyöurakka on keskellä vilkkaasti liikennöityä aluetta. Työmaa-aluetta ympäröivän liikenteen Liesegang nostaakin urakan erityispiirteeksi.

– Vaihdamme parhaillaan uusia putkia noin neljän metrin syvyydestä keskellä Mannerheimintietä.

Maata kaivaessa ensimmäisenä vastaan tulevat kaapelit, sitten vesijohdot ja hulevesiputket ja alimmaisena kulkevat viemäriputkilinjat, jotka ovat putkista halkaisijaltaan isoimmat.  

Putkiasentajan työ tulee tarpeeseen, sillä alueen kunnallistekniikka on tullut tiensä päähän.


Ruskeasuon katutyöt

Ruskeasuon katutöissä rakennetaan uusi raideyhteys Ruskeasuon tulevalle raitiovaunu- ja bussivarikolle. Uusi raitiotie kulkee Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Samalla Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue uudistuu kokonaisuudessaan.

Samassa urakassa Korppaanmäentie peruskorjataan. Kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista. Lisäksi Korppaanmäentien ensimmäinen raitiovaunupysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle.