Kiskot valmiina: kympin ratikka palaa reitilleen

11.8.2023

Kympin ratikka palaa ensi maanantaina 14.8. tutulle reitilleen Pikku Huopalahteen! Paluuta ennakoiden Kaupunkiliikenne Oy suorittaa tänään 11.8. koeajoja uudistuneella kisko-osuudella.

Kaupunkiliikenne Oy ajaa ratikalla kello 15–16 välillä kahteen kertaan Mannerheimintieltä Korppaanmäentien suuntaan. Korppaanmäentiellä raitiovaunukaista ei ole muusta liikenteestä eroteltu. Todennäköisesti liikennevalot ovat koeajojen aikaan jo toiminnassa. Tarvittaessa paikalla on kuitenkin liikenteenohjaaja.

Entiset liikennejärjestelyt takaisin

Olemme saaneet Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalueen asfaltoitua ja niin valmiiksi, että liikenne voi palata tuttuihin uomiinsa 14.8. alkavalla viikolla. Jatkamme kuitenkin risteysalueen viimeistelyä. Risteysalueen liikennevalot ovat ensi viikolla normaalisti käytössä.

Mannerheimintien uusi bussipysäkki ja raitiovaunupysäkkipari ovat muuten valmiit, mutta raskassuojat korvaavat tilapäisesti raitiovaunupysäkkien kaiteita.


Nauvontien kiskoja testataan elo-syyskuun vaihteessa

Kaupunkiliikenne Oy testaa kiskoja Nauvontien suuntaan 28.8. alkavalla viikolla. Nauvontien kiskot palvelevat Ruskeasuon uuden raitiovaunu- ja bussivarikon tarpeita. Koeajoja Nauvontien suuntaan ajetaan arviolta kolmena päivänä.


Urakka on jo loppusuoralla

Iloksemme voimme kertoa, että Ruskeasuon katutöiden aikataulu on tarkentanut niin, että valmista tulee ennen vuoden loppua. Tällä hetkellä näyttää siltä, että työt valmistuvat lokakuun loppuun mennessä.

Kesän aikana saimme asennettua maan alle viimeiset kaapeliputket, rakennettua kiskot ja myös pintatyöt etenivät sujuvasti.