Meluseinän rakentaminen Nauvontiellä jatkuu

23.09.2022 14:40

Olemme jo aloittaneet siirtolapuutarhaa melulta suojaavan meluseinän rakentamisen Nauvontielle. Meluseinä perustetaan jämäkästi porapaaluille. Paalujen poraamisesta kuuluu valitettavasti melua ympäristöön. Pahoittelemme mahdollisesti häiritsevää melua.

Noin kahden metrin korkuinen meluseinä rakennetaan betonielementeistä, jotka verhoillaan molemmin puolin ponttilaudoilla. Lopuksi meluseinää somistamaan istutetaan köynnöskasveja. 170 metriä pitkään seinämään tulee myös ajo-ovi. Vanha verkkoaita puretaan meluseinän kohdalta.

Pinnan alla tapahtuu paljon

Iso osa työstämme jää maan alle piiloon mahdollistamaan, että esimerkiksi data kulkee, sähköverkko toimii ja vesi juoksee hanoista. Tätä perustyötämme teemme parhaillaan Koroistentien risteyksessä, jossa siirrämme kaapeleita mm. tulevien puiden alta. Myös uusi kunnallistekniikka edellyttää uudelleenjärjestelyjä maan alla. Työ vaatii tarkkuutta, jotta kaapeleita suojaaviin kaapelivaippoihin ei tule pieniäkään vaurioita. Työtä tehdään yhteistyössä operaattoreiden kanssa.

Korppaanmäentiellä tehdään vesihuollon töitä

Korppaanmäellä edistämme vesihuollon saneerausta niin, että vanhoja vesijohtoja ja viemäreitä korvataan tilapäisesti ns. kesävesijärjestelmällä. Näin toimitaan siksi, että vesihuollon rakentamisen yhteydessä olemassa oleva vesihuoltoverkosto joudutaan osittain ottamaan pois käytöstä. Rakennamme parhaillaan näitä korvaavia väliaikaisjärjestelyjä vedenjakelun ja jätevesiviemäröinnin turvaamiseksi.

Näin ajat Mannerheimintien kiertoliittymässä

Mannerheimintien kiertoliittymä on rakennettu ovaalin muotoiseksi, jotta sekä bussi- että henkilöautoliikenne mahtuvat kulkemaan rinnakkain. Kiertoliittymän kapea muoto on aiheuttanut osalle autoilijoista hämmennystä, eikä liikennesääntöjä ole aina noudatettu. Etenkin liittyminen Korppaanmäentieltä ja Koroistentieltä Mannerheimintien liikennevirtaan on hankaloitunut.

Mannerheimintien kiertoliittymässä ajetaan tavallisen kiertoliittymän tavoin. Nopeusrajoitus on 30 km/h. Saapuva liikenne väistää liittymässä jo olevaa liikennettä. Kiertoliittymästä poistuttaessa vilkutetaan oikealle ja väistetään katua ylittäviä jalankulkijoita ja pyöräilijöitä. Kaistanvaihto kiertoliittymässä on kiellettyä. Ajokaista valitaan kiertoliittymään saavuttaessa. Oikeastaan ainoa poikkeus muihin kiertoliittymiin verrattuna on, että käännyttäessä Mannerheimintieltä Koroistentielle, on normaalisti käytössä oleva kääntymiskaista suljettu. Kulku tapahtuu siis suljetun alueen sijaan kartassa sinisillä nuolilla kuvatun reitin mukaisesti.

Ruskeasuon katutyöt

Ruskeasuon katutöissä rakennetaan uusi raideyhteys Ruskeasuon tulevalle raitiovaunu- ja bussivarikolle. Uusi raitiotie kulkee Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Samalla Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue uudistuu kokonaisuudessaan.

Samassa urakassa Korppaanmäentie peruskorjataan. Kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista. Lisäksi Korppaanmäentien ensimmäinen raitiovaunupysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle.