Nauvontien meluseinä vähentää ratikan kolinoita

18.11.2022 13:20

Rakennamme Nauvontien varteen yli 170 metriä pitkän ja kaksi metriä korkean meluseinän. Se suojaa Ruskeasuon siirtolapuutarhaa ratikan melulta. Valtaosa meluseinästä tulee yksipaaluiselle perustukselle ja loput paalutetun betonitukimuurin päälle. Verhoilemme meluseinän ympäristöön sopivaksi ponttilaudoituksella. Seinään tulee myös ikkuna-aukkoja ja kulkuportti. Ensi keväänä istutamme meluseinän juurelle köynnöskasveja ja siirtolapuutarhan puolelle kerroksellisia pensasistutuksia.

Sadan vuoden elinkaari

– Haastavin osuus meluseinän tekemisessä oli elementtiseinien nostamisvaiheessa. Porapaalujen päälle tulleet hatut ja niistä lähtevät pultit piti kohdistaa juuri oikein, että elementtien vastakappaleet osuisivat kohdilleen. Myös itse rakenne oli vaativa. Laatu- ja rakennevaatimukset ovat tiukat meluseinän pitkän elinkaaren vuoksi. Nyt sen pitäisi kestää seuraavat sata vuotta, työnjohtajamme Aleksi Aaltonen kertoo.


Vesihuoltolinjat uudistuvat

Helsingin vesijohtoverkoston käyttövarmuus on varsin hyvä. Uudistamme vesihuoltolinjaston urakan yhteydessä, jotta helsinkiläiset saisivat jatkossakin myös Ruskeasuolla laadukasta vesijohtovettä ja hulevesiviemäristö toimisi mallikkaasti. Kaikkiaan pääkaupunkiseudun vesijohtoverkostoa risteilee jalkojemme alla noin 3 000 kilometriä. HSY:n mukaan pääkaupunkiseudun asukkaat ja yritykset tuottavat jätevettä noin 130 miljoonaa kuutiometriä vuodessa.

Kaupunkilaisten hyvinvoinnin kannalta vesihuollon toimivuus on ensisijaista. Ruskeasuon katu-urakassa uusimme 600 metriä vesihuoltolinjoja haastavalla alueella, jossa liikennettä on jatkuvasti. Pitkä vesikatkoja ei voida aiheuttaa töiden vuoksi, koska alueen asukkaat ja yritykset tarvitsevat jatkuvasti toimivaa vesihuoltoa. Lyhyitä vesikatkoja toki tulee väistämättä. HSY tiedottaa katkoksista omilla verkkosivuillaan.


Tarkkaavaisuutta liikenteessä erityisesti Koroistentiellä

Koroisten- ja Nauvontiellä on katu- ja raitiotietöistä johtuen useita totutusta poikkeavia liikennejärjestelyjä. Alueella on runsaasti jalankulkijoita, jotka kulkevat muun muassa Nauvontiellä sijaitsevalle Arena Centerille. Tähän vuodenaikaan varhain koittava pimeys vaikeuttaa entisestään jalankulkijoiden näkymistä autoilijoille.

Urakka-alueella 30 km/h nopeusrajoitus

Mannerheimintien kiertoliittymässä ajetaan normaalin kiertoliittymän tavoin. Kiertoliittymään saapuvat väistävät siellä jo ajavia, ja liittymästä poistuttaessa vilkutetaan oikealle. Liittymästä poistuva väistää suojatiellä olevia jalankulkijoita.
Lisäksi haluamme muistuttaa, että alueella on voimassa 30 km/h nopeusrajoitus ja sekä autoilijoiden että jalankulkijoiden tulee noudattaa liikenteessä erityistä tarkkaavaisuutta.

Olemme lisänneet valaistusta erityisesti Koroistentien ja Nauvontien risteykseen. Lisäksi alueelle on laitettu liikennemerkit muistuttamaan, että alueella liikkuu runsaasti lapsia.


Ruskeasuon katutyöt

Ruskeasuon katutöissä rakennetaan uusi raideyhteys Ruskeasuon tulevalle raitiovaunu- ja bussivarikolle. Uusi raitiotie kulkee Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Samalla Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue uudistuu kokonaisuudessaan.

Samassa urakassa Korppaanmäentie peruskorjataan. Kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista. Lisäksi Korppaanmäentien ensimmäinen raitiovaunupysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle.