Suurpellon joukkoliikenneyhteyden rakentaminen alkoi

Espoon Suurpellon uuden joukkoliikenneyhteyden rakentaminen alkoi maanantaina 15.2. Uusi Keskuspuiston halkova katuverkko yhdistää Kuurinniityn Suurpeltoon ja käsittää uusina katuina Salinpellontien, Storhemtintien ja myöhemmässä vaiheessa toteutettavan Kyläsepäntien. Rakennettavien katujen lisäksi hanke sisältää mm. puisto- ja torialueita, siltoja, raitteja sekä kaukolämpö- ja vesiputkia palvelemaan kehittyvää kaupunginosaa.

Tinametsän loppupää uusitaan noin 50 metrin matkalta Tinapuiston liittymään saakka, josta se jatkuu Salinpellontienä. Salinpellontien alkupää on henkilöautoilta suljettu pelkästään linja-autoja, pyöräilijöitä että jalankulkijoita palveleva joukkoliikennekatu ja ulottuu Väli-Henttaan tien uuteen liittymään saakka. Joukkoliikennekadun pituudeksi tulee noin 350 metriä, jonka jälkeen katu jatkuu tavallisena katuna myös henkilöautoille. Storhemtintie alkaa Tuurinmäentien liikenneympyrästä osittain vanhana Tuurinmäentienä ja jatkuu Storhemtin kylätielle asti, jossa se risteytyy uuden Salinpellontien kanssa.

Melua tuottavat maa- ja kallioleikkaustyöt suoritetaan arkisin klo 7-18. Stabilointitöitä tehdään myös viikonloppuisin klo 8-18. Pahoittelemme etukäteen tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa. Tontille ajo sallitaan Väli-Henttaan tien loppupään asukkaille koko rakennusajan.

Hankkeen arvioidaan valmistuvan 15.6.2022 mennessä.

Lisätietoja hankkeesta löytyy Espoon kaupungin sivuilta.


Hankkeen urakoitsijana toimii infrarakentaja VM Suomalainen.

Urakoitsijan yhdyshenkilöt
VM Suomalainen Oy

Työmaapäällikkö Sami Sirkiä
sami.sirkia@vmsuomalainen.fi
0400 362 470

Viestintäpäällikkö Tim Karike
tim.karike@vmsuomalainen.fi
044 507 5562

Tilaajan yhdyshenkilöt
Espoon kaupunki, Tekninen ja ympäristötoimi

Projektipäällikkö Pasi Severinkangas
050 320 0561
pasi.severinkangas@espoo.fi

Rakennusvalvoja Juha Hännikäinen
050 548 2169
juha.hannikainen@espoo.fi