Logo sininen

7.10.2022 13:10

Urakan vaiheet

Katu-urakka jaetaan töitä suunnitellessa vaiheisiin. Vaiheet kuitenkin limittyvät toisiinsa, eikä niiden vaihtuminen aina näy selkeästi kadun kulkijalle. Kaduilla saattaa näyttää melko valmiilta jo vaiheiden takarajoja aikaisemmin, mutta viimeistely vie aikansa.

1. Nauvontiellä urakan jo käynnissä oleva ensimmäinen vaihe valmistuu kesäkuussa 2023, ja siihen sisältyy mm. meluseinän rakentaminen. Toinen vaihe alkaa ensimmäisen kanssa päällekkäin eli joulukuussa 2022 ja valmistuu lokakuussa 2023.

2. Korppaanmäentiellä kaksi vaihetta menevät isolta osin päällekkäin. Käynnistyneen ykkösvaiheen lisäksi toinenkin vaihe alkaa jo alkuvuodesta 2023. Valmista on syksyllä 2023: ensimmäinen vaihe elokuussa ja toinen lokakuussa.

3. Koroistentiellä työt alkavat vasta alkuvuodesta 2023, mutta kadun alkupää on jo osittain työmaan käytössä. Koroistentiellä työt valmistuvat lokakuussa 2023.

4. Mannerheimintien rakentaminen alkaa urakka-alueen kaduista viimeisenä eli marraskuussa 2022. Myös Mannerheimintiellä valmista on lokakuussa 2023.

Työt etenevät hyvää vauhtia

Työt Ruskeasuon urakka-alueella ovat edenneet suunnitellusti ja aikataulussa. Nauvontien porapaalutukset saatiin valmiiksi viime viikolla. Myöhemmin paalutustöitä jatketaan teräsbetoni- ja putkipaalutuksilla. Nauvontiellä tehdään louhintatöitä, ja tukimuurin viereen tulevat raitiotien kannatinlangat. Mannerheimintien työt päästään aloittamaan marraskuun puolivälissä.

Korppaanmäentiellä jatkuu vesihuollon saneeraaminen. Kesävesijärjestelyt on saatu tehtyä. Valitettavasti vesihuoltotöistä saattaa seurata lyhyitä katkoksia vedensaannissa. HSY tiedottaa katkoksista. Koroistentien risteyksessä tehdään operaattoritöitä, eli maahan lasketaan muun muassa tietoliikennekaapeleita suojaavia operaattoriputkia ja erilaisia muita kaapeleita. Myöhemmin tehdään myös kaukolämpöön liittyviä töitä.

Parasta on hyvä työporukka

Ville Piironen, 34, työskentelee VM Suomalaisen työmaapäällikkönä Ruskeasuon katutyöurakassa. Piironen on työskennellyt vastaavana mestarina 10 vuotta ja tehnyt suuren määrän katurakennushankkeita.

– Parasta tässä työssä on sen monipuolisuus ja vaihtelevuus. Ei ole kahta samanlaista työpäivää. Tässäkin hankkeessa riittää käänteitä ja ratkottavia asioita. On todella hienoa rakentaa parempaa Helsinkiä näiden osaavien ammattilaisten kanssa. Joukkuepeliähän tämä on mitä suurimmassa määrin, jalkapalloa harrastava Piironen sanoo.

Säiden salliessa rakennetaan läpi talven

Vielä tänä vuonna on tarkoitus aloittaa työt myös Mannerheimintiellä, jonka risteysalue on urakan haastavin osuus.

– Marraskuun puolivälissä alkavalle osuudelle tulee jopa viisi metriä syviä kaivantoja vaativia johtosiirtoja, Piironen kertoo.

Korppaanmäentien osalta tavoitteena on saada raitiokiskojen asennukset ja asfaltointi suurelta osin valmiiksi vielä vuoden 2022 aikana.


Ruskeasuon katutyöt

Ruskeasuon katutöissä rakennetaan uusi raideyhteys Ruskeasuon tulevalle raitiovaunu- ja bussivarikolle. Uusi raitiotie kulkee Mannerheimintieltä Koroistentien ja Nauvontien kautta. Samalla Mannerheimintien, Koroistentien ja Korppaanmäentien risteysalue uudistuu kokonaisuudessaan.

Samassa urakassa Korppaanmäentie peruskorjataan. Kadulle rakennetaan muusta liikenteestä eroteltu raitiovaunukaista. Lisäksi Korppaanmäentien ensimmäinen raitiovaunupysäkkipari siirtyy Mannerheimintielle.